Monessa blogissa olen nähnyt Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakkua, joten minunkin oli pakko kokeilla :) Kaupassa oli tosin tarjouksessa Daim Forest fruit-patukat, joten päätin tehdä tämän kakun niistä. Lisäsin täytteeseen vielä vadelmia.

Tätä kakkua tarjottiin vieraille illalla, joten kokonaisesta kakusta ei ole onnistuneita kuvia, koska valo ei riittänyt. Tämä kuva otettiin aamulla jäljelle jääneestä palasta :)

Tämä kakku oli kyllä taivaallisen hyvää. Tätä teen varmasti uudestaankin! Tässä ohje tekemilläni muutoksilla. Tein ohjeen 1,5-kertaisena 24 cm vuokaan ja tuli mielestäni sopivan kokoinen.

Vadelma-valkosuklaa-daimkakku

Pohja:

  • 450 g tummia täytekeksejä muruina
  • n. 150 g margariinia sulatettuna

Täyte:

  • 3,75 dl Flora vispiä
  • n. 1 levy Pandan valkosuklaata (130g)
  • 375 g maitorahkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatetta
  •  3 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl isoa Daim Forest fruitia murustettuna
  • jäisiä vadelmia
  1. Sekoita keksinmurut ja rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa kerma vahdoksi, lisää sokerit ja rahka. Kääntele joukkoon sulatettu valkosuklaa ja lisää sitruunamehu ja daimmurut.
  4. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetken. Kaada liivate täyteseokseen koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Painele vadelmia täytteen sekaan niin paljon kuin haluat. Anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele oman mielesi mukaan. Itse koristelin vadelmilla, daimmuruilla ja valkosuklaalastuilla.