Näitä Piparminttusuklaakuivakakkuja tein ystävilleni joululahjaksi. Ohjeen löysin Hellapoliisilta. Ohjetta muutin sen verran, että jätin mantelit pois ja korvasin piparminttuaromin Marianne-crushilla. Ihan hyvää näistä tuli, tein nimittäin perheellekin pienen maistiaiskakun, kun taikinaa jäi yli.

Edit: Ohjetta kyseltiin, niin lisään sen tähän suoraan kopioituna Hellapoliisilta. Suluissa minun tekemäni muutokset.

Piparmintun makuinen suklaakakku

200 g margariinia

2 dl Muscovado-sokeria tai taloussokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 pss DrOetkerin suklaasiruja tai n. 100 g tummaa suklaata rouhittuna
50-75 g mantelirouhetta (en laittanut)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
n. 1,5 ml DrOetkerin piparminttuaromia (n. 1,5 dl Marianne crushia)

Vatkaa rasva  ja Muscovado-sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi kerma ja piparminttuaromi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.