Heräsin tänä aamuna aikaisin ja leivoin näitä aamupalaksi! Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta. Itse tehdyt sämpylät on kyllä ihania, varsinkin tuoreina ja lämpöisinä :) Tuo jogurtti ei sämpylöissä hirveästi maistunut, mutta toi mukavaa pehmeyttä. Pitäisi alkaa leipoa useamminkin sämpylöitä!
Rouheiset jogurttisämpylät n. 12 kpl
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1-2 rkl hunajaa (laitoin siirappia kun meillä oli hunaja ihan lopussa)
- n. 1-2 tl suolaa
- n. 5 dl rouheisia sämpyläjauhoja
- 2-3 rkl öljyä
- Liouta hiiva lämpöiseen jogurtti-vesiseokseen. Lisää hunaja/siirappi ja suola.
- Alusta taikinaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä.
- Pyörittele taikinasta sämpylöitä. Anna kohota vielä jonkun aikaa.
- Voitele sämpylät munalla ja ripottele päälle kauraleseitä.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12-15 min.
Kommentit