Heräsin tänä aamuna aikaisin ja leivoin näitä aamupalaksi! Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta. Itse tehdyt sämpylät on kyllä ihania, varsinkin tuoreina ja lämpöisinä :) Tuo jogurtti ei sämpylöissä hirveästi maistunut, mutta toi mukavaa pehmeyttä. Pitäisi alkaa leipoa useamminkin sämpylöitä!

Rouheiset jogurttisämpylät n. 12 kpl

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1-2 rkl hunajaa (laitoin siirappia kun meillä oli hunaja ihan lopussa)
  • n. 1-2 tl suolaa
  • n. 5 dl rouheisia sämpyläjauhoja
  • 2-3 rkl öljyä 
  1. Liouta hiiva lämpöiseen jogurtti-vesiseokseen. Lisää hunaja/siirappi ja suola.
  2. Alusta taikinaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä.
  3. Pyörittele taikinasta sämpylöitä. Anna kohota vielä jonkun aikaa.
  4. Voitele sämpylät munalla ja ripottele päälle kauraleseitä.
  5. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12-15 min.