Täytyy myöntää, että olen aina ollut vähän epäluuloinen perusmustikkamuffinsseja kohtaan. Olen jotenkin ajatellut, että ne ovat kuivia. Mutta tänään aamulla päätin kokeilla tehdä näitä, kun pakastimessa oli sopivasti mustikoita. Ja näistä tulikin ihania! Ainakin tuoreena menivät heti parempiin suihin! Herkullisuus taisi johtua kardemummasta, jonka makua rakastan. Koostumuskin oli juuri kohdallaan, ihanan murea eikä yhtään "kumimainen" tai kuiva niinkuin joskus muffinssit voivat olla. Äitinikin, joka ei ole ikinä tykännyt mustikkamuffinsseista, ihastui näihin.

Tästä opin, ettei kannata olla ennakkoluuloinen Silmänisku Näitä tulee varmasti tehtyä uudestaan! Ohjeen otin taas kerran Kaarina Roiniselta. Muutin ohjetta tosin hieman, käytin vähän vähemmän sokeria ja rasvaa. Tässä ohje sellaisena kuin sen tein:

Mustikkamuffinssit

  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 125 g margariinia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl mustikoita
  1. Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi.
  2. Vatkaa munat joukkoon.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Sekoita lopuksi varovasti mustikat sekaan. Jos käytät pakastemustikoita, laita ne jäisinä.
  5. Jaa taikina muffinssivuokiin. (minulla taikinaa riitti kymmeneen muffinssiin, vuoat olivat niitä Pirkan Amerikan muffinssi-vuokia)
  6. Paista muffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.