Tässä vielä hieman jouluinen leivonnainen. Tein näitä perheelle joululomalla ja samalla kokeilin ensimmäistä kertaa uutta leivosvuokaani, josta tulee 6 tuollaista pienehköä leivospohjaa. Samalla halusin myös kokeilla Valion rommirusinarahkaa, jota olen nähnyt joulun alla monissa resepteissä käytettävän.

Näihin paistoin leivosvuoassa kahden munan täytekakkutaikinan, joka oli juuri sopiva määrä. Olisin halunnut kostutukseen rommin makua, mutta minulla ei ole rommiaromia joten niinpä isosiskoni saikin kekseliään idean. Hän keksi rikkoa muutaman romminmakuisen liköörikarkin ja sekoittaa likööritäytteen sokeriveteen :D kyllä hätä keinot keksii, kiitos vain siskolle ideasta ;) Kostutuksen päälle sipaisin luumumarmeladia ja vatkasin päälle flora vispin ja rommirusinarahkan keskenään. Koristelin nopeasti piparilla ja mantelirouheella.

Nämä olivat kyllä hyviä ja tuota rommirusinarahkaa olisi kiva kokeilla muunkinlaisissa leivonnaisissa, kuten vaikka kuivakakussa. Mutta ne kokeilut taitavat jäädä ensi jouluun :)