Tämä kakkuohje on ikivanhasta, mutta hyvästä Leivotaan hyvää yhdessä-kirjasesta. Tämä on hyvää ja mehevää :)

  • 150 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl omenaraastetta
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 50 g voita tai margariinia
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl maitoa tai vettä
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (1,5-1,8 litran vuoka), tällä kertaa käytin 20 cm:n irtopohjavuokaa.
  2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariini-sokerivaahtoon yhdessä raasteiden sekä maidon kanssa.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 60-70 minuuttia.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita joukkoon tomusokeri ja neste.
  6. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele manteli- tai hasselpähkinärouheella.