1239114836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239114979_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä hyvin pääsiäiseen sopiva muhkea rahkakakku, johon tulee peräti kilo rahkaa. Tämä oli todella mehevää ja rahkaisaa. Mielestäni tämä herkku oli parhaimmillaan täysin jäähtyneenä. Reseptin löysin Etiketti -lehdestä. Suosittelen kaikille rahkan ystäville!

Muhkea rahkakakku


pohja:
75 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

täyte:
1 kg rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
2 ½ dl sokeria
4 munaa
2 rkl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja

koristeeksi
hedelmiä tai marjoja, tomusokeria


1. Valmista taikinapohja. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille (2 cm).
3. Vatkaa käsivatkaimella kaikki täytteen aineet huolellisesti sekaisin ja kaada taikinan päälle.
3. Paista kakkua tunnin verran 175-asteisessa uunissa. Kytke virta pois ja anna kakun olla uunissa vielä 10 minuuttia.
4. Jäähdytä kakku vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja siirrä vasta sitten tarjoiluvadille.
5. Tarjoa raikkaiden hedelmien tai marjojen kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.