1245135608_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä hyydykekakku oli ylioppilasjuhlissani gluteeniton vaihtoehto. Juhlissa ei tosin tainnut olla ketään keliakiasta kärsivää, mutta tämä kakku maistui kyllä muillekin. On mielestäni kuitenkin hyvä, että erityisruokavaliot otetaan varmuuden vuoksi juhlissa huomioon.

Pohjan ohjeen otin Kaarina Roinisen ja Eija Kämäräisen Kodin parhaat juhlat -kirjasta. Täyte on yksinkertaisuudessaan omasta päästäni Hymy.

Appelsiinihyydykekakku

pohja:

  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 1/2 rkl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • säilykemandariinien liemi

täyte:

  • 200g appelsiinituorejuustoa
  • 1 prk Flora Vispiä (2,5 dl)
  • n. 1/2 dl sokeria (oman maun mukaan)
  • 4 liivatelehteä

koristelu:

  • 2 prk säilykemandariineja
  • hyytelösokerikiille
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20-24 cm, minulla 20 cm)
  4. Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 18-20 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
  5. Pese irtopohjavuoka, vuoraa pohja leivinpaperilla ja laita kakkupohja vuoan pohjalle.
  6. Tee täyte. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokeri.
  7. Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista kuivaksi. Sekoita liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.
  8. Kostuta kakkupohja säilykemandariinien mehulla ja kaada täyte kakkupohjan päälle.
  9. Anna kakun hyytyä kylmässä ja koristele mandariinilohkoilla ja hyytelösokerikiilteellä.