Tämän tein hetken mielijohteesta eräänä sunnuntai-iltana pikkusiskolle ja kuudelle kaverilleen. Kuvan ehdin ottaa äkkiä juuri ennen kuin nälkäiset tytöt kävivät kakkuun käsiksi. (Koko kakku taisi muuten tulla syödyksi yhdeltä istumalta)
Daimsuklaakakku
pohja:
- 350 g tummia täytekeksejä
- n. 70 g voita tai margariinia
täyte
- Maraboun Daim -suklaalevy (200g)
- 1 prk Flora Vispiä (2,5 dl)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 liivatelehteä
- Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- Vatkaa Flora Vispi, lisää tuorejuusto sekaan. Sulata suklaa vähitellen mikrossa ja lisää täytteeseen.
- Liuota liivatteita kylmässä vedessä, puristele lehdistä vesi pois ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos täytteeseen.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele esimerkiksi kermaruusukkeilla, daim-paloilla ja strösseleillä.
Kommentit