Meillä oli tänään banaaneita, jotka olivat jo aika täynnä mustia pilkkuja, joten sain taas hyvän syyn leipoa! Etsin kirjoista banaanikakun ohjetta. Pipareista Pitsikakkuun -kirjasta löysin muutamia ohjeita, joista muokkasin oman reseptin. Todella monissa kahvikakkuresepteissä rasvaa on vähintään 150 grammaa ja halusin kokeilla, onnistuuko kakku vähemmällä rasvamäärällä. Tästä kakusta tulikin todella hyvää ja mehevää! Onneksi muistin kirjoittaa käyttämäni ainekset ylös, sillä tätä haluan tehdä toistekin, kun banaanit pääsevät taas tummumaan...

Mokkainen banaanikakku

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 3 banaania 
  • 1 ps (21 g) Toblerone -suklaakahvijauhetta (joku muukin kahvijauhe toki käy myös)

koristelu:

  • n. 1dl tomusokeria
  • n. 1 rkl kaakaojauhetta
  • kahvia
  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vatkaten sekaan.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit haarukalla.
  3. Lisää banaanisose ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
  5. Koristele kakku tomusokeriseoksella.