Minun piti leipoa tanssikoulun myyjäisiin. Jostain syystä ensimmäisenä myyjäisistä tulee mieleen aina mokkapalat, joten tein niitä. Mokkapalat on sellainen perusleivonnainen, josta melkein kaikki tykkäävät. Kerran maistoin joissain myyjäisissä täydellistä mokkapalaa, jossa oli todella paksu kuorrutus, joka oli jollain tavalla osittain imeytynyt pohjaan ja mehevöittänyt sen. En kuitenkaan koskaan saanut tietää, kuka ne ihanuudet oli leiponut! 

Tämän ohjeen olen löytänyt Marien blogista. Marien ohjetta olen muuttanut sen verran, että teen kuorrutteen 1,5 -kertaisena. Ohjeella tulee hyviä perusmokkapaloja. 

Mokkapalat

pohja:

  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl maitoa
  • 4,5 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 225 g rasvaa (sulana)
  • 4 rkl kaakaojauhetta

kuorrutus:

  • n. 300 g tomusokeria (n. 4,5 dl)
  • 6 rkl voisulaa
  • 4-6 rkl vahvaa kuumaa kahvia
  • 4,5 rkl kaakaojauhetta

 

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa muna-sokeriseokseen.
  3. Sekoita rasva ja maito vuorotellen taikinaan.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista n. 20-25 minuuttia 175- 200 asteessa.
  5. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. strösseleillä.