Viime viikolla saimme mummiltani puolukoita, joista oli tietenkin leivottava piirakkaa! Tämän ohjeen olen saanut perhetuttavalta. Ohje on alunperin raparperista tehty, mutta olen tehnyt tätä myös omenoista ja puolukoista.

Pohjataikina:

  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl kermaa tai maitoa
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 3/4 dl vehnäjauhoja

Päälle:  

  •  1/2 litraa puolukoita

Kuorrutus:

  • 100 g sulaa voita
  • 1 1/2 sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita

Vatkaa ensin pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Lisää munat sekaan yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito/kerma. Levitä taikina piirakkavuokaan ja laita päälle puolukat.

Paista ensin pelkkää pohjaa ja puolukoita uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja lisää piirakan päälle ja paista vielä noin 25 minuuttia.

Nauti piirakka vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!