Olin kesälomalla Englannissa matkalla ja sen jälkeen olen jo pitkään halunnut leipoa skonsseja. Viime sunnuntaina heräsin aikaisin ja leivoin näitä. Nautimme skonssit matkalta ostetun kirsikkahillon ja Harrods'sin teen kanssa. What a delightful breakfast!  Skonssien ohjeen otin Jamie Oliverin Ministry of food -kirjasta.

Jamie Oliverin skonssit (10 skonssia)

Ainekset:

  • 450 g jauhoja (n. 6dl, laitan ensi kerralla kyllä vähän vähemmän jauhoja, koska taikina oli aika kovaa)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 120 g voita
  • 2 isoa kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • n. 5 rkl maitoa

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja voi sekaisin. Riko toisessa kulhossa kananmunien rakenne haarukalla ja sekoita maidon kanssa. Sekoita muna-maitoseos taikinaan ja lisää hippunen suolaa.

Kauli taikina noin 2 cm:n paksuiseksi ja ota muotilla tai lasilla levystä kiekkoja. Voitele skonssit maidolla ja paista niitä 200 asteess noin 15 minuuttia.

Jamien kirjassa neuvotaan tarjoamaan skonssit clotted creamin ja hillon kanssa. Suomessa ei kuitenkaan tietääkseni myydä tuota paksua kermaa, joten laitoin skonssien kanssa notkistettua ja sokerilla maustettua tuorejuustoa, joka oli kyllä hyvää!