Eilen aamulla katsoin Nigella Lawsonin ohjelmaa tv:stä ja siitä innostuneena leivoin heti samana iltana. Jaksossa Nigella teki tätä ihanaa suklaista päärynäherkkua. Ohjeen nimi on englanniksi Chocolate pear pudding ja se löytyy Nigellan nettisivuilta täältä. Jakson teema oli nopeat vierasvarat ja tämä oli todellakin tosi nopea ja helppo tehdä. Suosittelen, oli ihanaa!

Suklaapäärynäpaistos (Chocolate pear pudding) n. 6-8 hengelle (meillä syöjiä oli 5 ja annokset olivat juuri sopivia )

  • 2 tölkkiä säilykepäärynöitä (410 g:n tölkkejä)
  • 125 g jauhoja
  • 25 g kaakaojauhetta
  • 125 g sokeria
  • 150 g voita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl soodaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria

Esiläämitä uuni 200 asteeseen.

Voitele n. 20 x 20 cm:n vuoka ja asettele päärynäpuolikkaat vuokaan. 

Mittaa kaikki taikinan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina päärynöiden päälle tasaisesti ja paista uunissa n. 20-30 minuuttia. (Ohjeessa luki 30 minuuttia, mutta annoin olla reilu 20 minuuttia, koska laeivonnainen alkoi jo tummua. Oli kyllä sopiva paistoaika!)

Anna jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ja leikkaa annospaloiksi ja tarjoa suklaakastikkeen kanssa.

Minä tein suklaakastikkeen tällaisella ohjeella:

  • 2 dl kermaa
  • n. 1 dl tomusokeria
  • n. 120 g tummaa suklaata

Kuumenna kerma ja tomusokeri kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita tasaiseksi.