1242740539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242740685_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242740621_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällaisella kakulla juhlittiin, kun isosisko sai kandipaperit Hymy Onnea vielä kerran sisko!

Tähän kakkuun halusin kokeilla jotain uutta täytettä. Päädyin kirsikkatäytteeseen, koska siskoni ja minä pidämme paljon kirsikoista. Kirsikkatäytteen kaveriksi tein maitosuklaatäytteen, jota olen ennenkin tehnyt ja pitänyt siitä kovasti! Makuyhdistelmä osoittautui tosi herkulliseksi ja aion tätä tehdä uudestaankinKieli ulkona.

Kakun päälle kaulin vaaleanvihreän marsipaanin, jonka alle laitoin hieman mansikkatomusokerista tehtyä voikreemiä. Koristelin kakun pienillä vaaleanpunaisilla ruusuilla. Ruusujen teossa minulla on kyllä vielä paljon harjoittelemista, mutta olen näihin suhteellisen tyytyväinen. Reunapursotukset ovat Flora Vispiä, jossa on seassa vaniljakreemijauhetta.

Kakku oli suhteellisen pieni, mutta siitä riitti hyvin, sillä juhlimme vain perheen kesken. Pohjassa on kolme munaa ja tein kakun 20 cm vuokaan.

Kirsikka-suklaatäytekakku

pohja: 3 munan tumma täytekakkupohja

kostutus: punainen Mehukattimehu

kirsikkatäyte:

  • 1,75 dl Flora Vispiä
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 lasipurkki säilykekirsikoita (esim. Pirkka)
  • sokeria maun mukaan
  • 2 liivatelehteä

suklaatäyte:

  • 1,75 dl Flora Vispiä
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 130 g maitosuklaata ( Panda)
  • sokeria maun mukaan
  1. Vatkaa koko Flora Vispi vaahdoksi (2,5 dl) ja lisää koko tuorejuusto (200g).
  2. Erota puolet täytteestä toiseen kulhoon.
  3. Lisää toiseen täytteeseen pieniksi paloiksi paloitellut kirsikat, toiseen sulatettu suklaa.
  4. Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista kuivaksi. Sekoita liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana kirsikkatäytteeseen.
  5. Kokoa täytekakku ja anna täytteiden hyytyä ja maustua jääkaapissa.
  6. Koristele kuten haluat!