Olimme viime viikolla grillailemassa sukulaisten luona ja leivoin sinne tämän hyydykekakun jälkiruoaksi. Kakku keräsi paljon kehuja ja hupeni melko nopeaan tahtiin.

Itsekin pidin tästä tosi paljon. Jotenkin tykkään hyydykekakuissa enemmän juuri tällaisestä suklaatäytekekseistä tehdystä pohjasta kuin perinteisestä digestivepohjasta. Ehkä sillä, että olen joskus epätoivoisessa makeanhimossa syönyt liikaa digestivekeksejä, voi olla osuutta asiaan...

Tein kakun pursotukset siten, että pursotuspussissa on vuorotellen vaaleaa, vuorotellen kaakaolla värjättyä Flora Vispiä. Tämän koristeluidean nappasin Emerald cityn Jack Bauerilta.

Tuplasuklaakakku

pohja:

  • 1 paketti suklaatäytekeksejä (n. 350 g)
  • n. 70 g voita

valkosuklaatäyte:

  • 1,75 dl Flora Vispiä
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. 100 g valkosuklaata
  • 2 liivatelehteä

maitosuklaatäyte:

  • 1,75 dl Flora Vispiä
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. 100 g maitosuklaata
  • 2 liivatelehteä

koristelu:

  • 1,5 dl Flora Vispiä
  • vaniljakreemijauhetta
  • kaakaojauhetta
  • maitosuklaarouhetta
  • valkosuklaarouhetta
  1. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
  2. Vatkaa 3,5 dl Flora Vispiä ja lisää 200 g tuorejuustoa.
  3. Jaa täyteseos kahteen kulhoon ja lisää toiseen sulatettu valkosuklaa, toiseen maitosuklaa.
  4. Liota 2 liivatetta kylmässä vedessä, purista lehdet kuiviksi ja sekoita kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana valkosuklaatäytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja laita hetkeksi hyytymään jääkaappiin.
  5. Lisää maitosuklaatäytteeseen liivatteet samalla tavalla ja levitä täyte valkosuklaatäytteen päälle.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
  7. Koristele kakku Flora Vispillä. Vatkaa Flora Vispi, sihtaa n. ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta sekaan ja jaa seos kahteen osaan. Sihtaa toiseen osaan kaakaojauhetta.
  8. Lado kermat vuorotellen pursotuspussiin ja pursota kakun päälle haluamallasi tavalla. Lisää vielä rouhittua valko- ja maitosuklaata.